logo
  • light
  • dark
  •  A + 
  •  A − 
  •  ¶ − 
  •  ¶ + 
  • clear
  • « Pg
  • Ypos
60


Земята силно и неудържимо започна да се тресе под краката на войниците. Вибрациите се засилваха още и още, а пясъкът се движеше като жив, карайки всичко да танцува като при земетресение. Хората продължаваха все така да тичат около кладенеца – тези от тях, които не бяха скочили вътре по-рано – но никой вече не мислеше за нищо. Просто се лутаха съвсем хаотично и безсмислено. Липсваше дори звяр, който да ги преследва, но въпреки това, на тях не им хрумваше да спрат. А най-ироничното беше, че за първи път от толкова дълго време, отгоре се изливаше проливен дъжд, какъвто пустинята не помнеше да е преживявала и никой не го забелязваше!

МакФиърсън се огледа стъписано без дори да се спира, тъй като и той, както и останалите, обикаляше безцелно в кръг. Съзнанието му отчете, че мъжете около него внезапно са започнали да падат по земята и някъде в дълбините му, той с последните остатъци от него, мъгляво се запита защо. Един по един. Тихо и безмълвно. Почти мигновено. Без да издадат даже и най-краткия стон и без никаква видима причина. Всички падаха като посечени! В следващата секунда, докато все още се чудеше какво става, плътната дъждовна завеса застрашително се надигна и рязко го погълна, потапяйки го в непрогледна тъмнина и мълчание. Само тропотът на капките – едри, тежки, биещи пясъка с всичка сила и каращи го да хвърчи безразборно – остана. Всяка представа за ляво и дясно, горе и долу, напред и назад, изведнъж загуби смисъла си и изчезна.

МакФиърсън увисна за момент в нищото и застина съвсем неподвижен. Сетне неочаквано и някак изненадващо дълго, взе да пада надолу. Тялото му мощно се разтърси един-два пъти, ръката му неусетно изпусна камъка, който мъжът носеше от известно време със себе си и преди те двамата дори да стигнат до земята – още по пътя си – за миг се изпариха и се разтвориха във въздуха. Веднага след тях, се изпари и целия свят наоколо!


©2014 S.T. Fargo
ALL RIGHTS RESERVED!
(www.stfargo.com)

Хотел „Половин звезда“ – Глава 60 | криминално-фантастичен роман

Фантастична детективска история на S.T. Fargo – свободна за четене онлайн

Tags: научна фантастика, научно-фантастична история, фантастичен детектив, фантастична книга, фантастично криминале, фантастични романи, криминален роман, криминална проза, криминално четиво, криминални истории, детективска фантастика, детективско крими, детективски книги, частни детективи, частно ченге, кримка, мистерия, фентъзи, новела, разказ, драма, онлайн литература, S. T. Fargo, S.T.Fargo, sibelius, arneston, сибелиус, арнестън