logo
Хотел Половин Звезда – криминално-фантастичен роман Хотел Половин Звезда – криминална фантастика
Хотел „Половин звезда“ – роман на S.T. Fargo

Резерват за щастие или клетка за виртуални изтезания? Разследването на един детектив разкрива интригата на таен военен проект, провалил се напълно в опита си да разчете основите на човешкото съзнание. Фантастична детективска история, отвеждаща чак до самия край на Вселената.

Хотел „Половин звезда“ – криминално-фантастичен роман с виртуален привкус, свободен за четене на сайта. Една детективска фантастика за объркан софтуерен проект, пропуснал онази малка част от човешкото съзнание, която го дели от простия алгоритъм и го превръща в интелект. Заплетена криминална история (онлайн книга) на S.T. FARGO.

Tags: научна фантастика, научно-фантастична история, фантастичен детектив, фантастична книга, фантастично криминале, фантастични романи, криминален роман, криминална проза, криминално четиво, криминални истории, детективска фантастика, детективско крими, детективски книги, частни детективи, частно ченге, кримка, мистерия, фентъзи, новела, разказ, драма, онлайн литература, S. T. Fargo, S.T.Fargo, sibelius, arneston, сибелиус, арнестън

„Около час, час и нещо преди обяд, детектив Арнестън излезе от къщи, взе едно Карузо от стоянката на обществения транспорт до тях, въведе в терминалния прозорец пред себе си адреса, където отиваше и се отпусна назад в седалката. Колата се вдигна леко над земята, електродвигателят й зажужа и тя плавно се плъзна в трафика по посока на зададената дестинация. След двадесетина минути, мъжът имаше среща с доктор Пеулариа Гзундис в лабораторията й в покрайнините на града.

Изглеждаше, между другото, малко странно, че тя реши да го приеме точно там, а не в офиса си например, но вероятно беше твърде заета, за да излиза от лабораторията си без основателна причина. Сибелиус нямаше кой знае какво против факта. Изпитваше наистина лек дискомфорт от необходимостта да проведе интервюто си на подобно място, но не чак дотам, че това да му попречи да го направи. Доктор Гзундис работеше като един от старшите патолози в главния Институт по биологично разлагане на провинция Барбентис.

Арнестън се загледа в бавно преминаващите край прозорците на колата му току-що му цъфнали ксенталии и разсеяно се замисли върху повода, по който отиваше да се срещне с Пеулариа. Само преди няколко часа, внезапно го осени идеята, че 101.32/3/442/-С – номерът на който Венкатеш бе звънял за последно преди да опита да се самоубие – може би не е бил странен телефонен номер, както той си мислеше отначало, а нещо различно…“

* Можете също така да използвате бутоните над всяка глава на книгата за допълнителни настройки на текста и за ръчно запазване на позицията на четене. За удобство, автоматичното запазване също е включено.