logo
Хотел Половин Звезда – криминално-фантастичен роман Хотел Половин Звезда – криминална фантастика
Хотел „Половин звезда“ – фантастичен детективски роман на S.T. Fargo

Резерват за щастие или клетка за безкрайни виртуални изтезания? Разследването на един детектив разкрива засуканата интрига на секретен военен проект, провалил се напълно в опита си да разчете основите на човешкото съзнание. Фантастична криминална история, отвеждаща чак до самия край на Вселената.

Хотел „Половин звезда“ – фантастичен криминален роман с виртуален привкус.

Една заплетена детективска история за объркан софтуерен проект, пропуснал онази малка част от човешкото съзнание, която го дели от простия алгоритъм и го превръща в интелект. Свободна за четене на сайта криминална фантастика на S.T. Fargo.

„Около час, час и нещо преди обяд, детектив Арнестън излезе от къщи, взе едно Карузо от стоянката на обществения транспорт до тях, въведе в терминалния прозорец пред себе си адреса, където отиваше и се отпусна назад в седалката. Колата се вдигна леко над земята, електродвигателят й зажужа и тя плавно се плъзна в трафика по посока на зададената дестинация. След двадесетина минути, мъжът имаше среща с доктор Пеулариа Гзундис в лабораторията й в покрайнините на града.

Изглеждаше, между другото, малко странно, че тя реши да го приеме точно там, а не в офиса си например, но вероятно беше твърде заета, за да излиза от лабораторията си без основателна причина. Сибелиус нямаше кой знае какво против факта. Изпитваше наистина лек дискомфорт от необходимостта да проведе интервюто си на подобно място, но не чак дотам, че това да му попречи да го направи. Доктор Гзундис работеше като един от старшите патолози в главния Институт по биологично разлагане на провинция Барбентис.

Арнестън се загледа в бавно преминаващите край прозорците на колата му току-що му цъфнали ксенталии и разсеяно се замисли върху повода, по който отиваше да се срещне с Пеулариа. Само преди няколко часа, внезапно го осени идеята, че 101.32/3/442/-С – номерът на който Венкатеш бе звънял за последно преди да опита да се самоубие – може би не е бил странен телефонен номер, както той си мислеше отначало, а нещо различно…“

Етикети: научно-фантастични криминални романи, фантастични детективски истории, криминална фантастика, детективска фантастика, частни детективи, онлайн книги.

ⓘ Можете също така да използвате бутоните над всяка глава на книгата за допълнителни настройки на текста и за ръчно запазване на позицията на четене. За удобство, автоматичното запазване също е включено.